Schip & bemanning

Er wordt gevaren met de Maatje. Dit goed uitgeruste schip is voorzien van een verwarmde kom- buis, waarin vijftig personen kunnen vertoeven. Verder beschikt het schip over een uitkijkpost aan de voorzijde (buiskap) en aan de achterzijde over een promenadedek.

Met onze avontuurlijke en educatieve rondvaart gooien we de trossen los vanaf onze steiger op de Neeltje-Jans en schutten we door de Roompotsluis. Gaan we naar boven of beneden, wie kan het zeggen.

De onder klasse gebouwde ms. Maatje is met zeer strenge eisen van de Scheepvaartinspectie gebouwd in eigen beheer en voldoet uiteraard aan alle veiligheidseisen. Ook zijn er goede toiletten aan boord. Verder beschikt het schip over moderne navigatieapparatuur en stabilisatoren.

In de zomerperiode wordt dit schip tevens ingezet voor de makreelvisserij en kabeljauw, wrakvissen. Voor meer informatie bezoek je de website van onze sportvisserij sportvisserijhoogerwerf.nl.

Maak kennis met de bemanning

De schippers die je ongetwijfeld op de Maatje tegen gaat komen zijn de gebroeders Hoogerwerf. Piet (links) en Johan (rechts) namen een aantal jaar geleden het bedrijf over van hun vader en bouwden eigenhandig de Maatje. Beiden mannen hebben tientallen jaren ervaring in het varen, sport- en recreatief vissen.

Reserveren?

info@zoutwateravontuur.nl

Ligplaats “Maatje” Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder