Rondvaarten tijdens het zout water avontuur

Met onze rondvaarten kies je voor een avontuurlijke en educatieve rondvaart. Iedere rondvaart heeft ons steiger aan de Neeltje-Jans als vertrekplaats. We vertrekken vanaf ons steiger op de Neeltje-Jans en schutten door de Roompotsluis of we vertrekken richting het Nationaal Park Oosterschelde. Jij maakt met jouw gezelschap de keuze welke rondvaart wij gaan doen. Afhankelijk van het weer kan de rondvaart in overleg worden gewijzigd.

1

Rondvaart Walvisstaart

We vertrekken van vanaf de Neeltje Jans naar de Roompotsluis, we varen via Oostkapelle richting de nostalgische badplaats Domburg. Vervolgens varen we door richting Westkapelle voorts naar het mooi Zoutelande (bekend van de Bløf hit). Met Vlissingen in zicht gaan we voor anker.

Meer informatie & prijzen
2

Rondvaart Domburger Rassen

Deze route is korter dan de Walvisstaart. We vertrekken ook hier vanaf onze ligplaats aan de Neeltje Jans naar de Roompotsluis. We varen richting de visgronden voor Domburg. Eenmaal aangekomen op deze visgronden gaan we hier voor anker om te starten met de activiteiten.

Meer informatie & prijzen
3

Rondvaart Oosterschelde

Bij de derde route vertrekken we ook vanaf onze ligplaats aan de Neeltje Jans. We varen richting de Zeelandbrug die we passeren langs de vondelingenplaat om zo door te vragen naar de visgronden in Schaar van Zierikzee. We gaan vervolgens voor anker aan de rede van Colijnsplaat. Deze rondvaart is tevens de uitwijkmogelijkheid bij een te hoge golfhoogte aan de buitenzijde. (Rondvaart 1&2)

Meer informatie & prijzen

Voor welke groepen is zout water avontuur geschikt?

Ons zout water avontuur is geschikt voor tal van groepen. Je gaat op avontuur voor een gezellig samenzijn, ontspanning, teambuilding, vrijgezellenfeest of om gewoon te genieten van het moois dat onze natuur te bieden heeft. Je kunt op avontuur met groepen vanaf 10 personen tot 70 personen!

Veelgestelde vragen

Als er niks of weinig gevangen wordt, kunnen de workshops 2 en 3 dan doorgaan ?

Er is geen vangstgarantie. Je bent altijd afhankelijk van de natuur. Maar er word altijd wel iets gevangen! Is de vangst wat minder dan zullen we ervoor zorgen dat workshop 3 ruimschoots kan doorgaan.

Is eten en drinken inbegrepen?

Bij het concept zout water avontuur hoort natuurlijk ‘vis uit ’t vuistje’. Daarnaast worden jullie ’s ochtends ontvangen met koffie en thee en scheepsbeschuit. Tijdens de vaart is er koffie, thee en frisdrank beschikbaar en voor de lunch is er soep van de dag en 2 broodjes per persoon. Het is niet toegestaan om zelf alcoholische dranken mee te nemen. Wat er in de bar / kombuis geschonken wordt is gereguleerd.

De schipper schenkt een rondje Schipperbitter bij de eerst gevangen vis, op zijn kosten!

Kan onze voorkeursrondvaart altijd doorgaan?

Nee, hiervoor zijn we afhankelijk van de windkracht en de windrichting, het getij en de stroming. Optie 1 en 2, Walvisstaart en Domburgse Rassen, zijn allebei windgevoelig. Gelukkig wordt er altijd dicht onder de kust gevaren, waardoor we niet te maken hebben met de golven zoals die op open zee zijn. Bij twijfel kan optie 3 altijd doorgaan. De beslissing wordt voor de afvaart gemaakt.

Moeten we zelf voor hengels en aas zorgen?

Nee, Zout Water Avontuur verzorgt vishengels en aas. Behalve een goed humeur (en misschien warme kleding en een telefoon) hoef je niets mee te nemen!

Met hoeveel personen kunnen we maximaal mee?

Zout Water Avontuur is er voor groepen van 10 tot 70 personen. Een lekker en leerzaam uitje voor o.a. vriendengroepen, sportclubs en bedrijven.

Reserveren?

info@zoutwateravontuur.nl

Ligplaats “Maatje” Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder