Zijn jullie klaar voor een echt zout water avontuur?

Of je nu deelneemt met een vriendenclub, personeelsvereniging of bijvoorbeeld je sportclub, wij garanderen je een dag vol educatie, ontspanning en plezier! We vertrekken vanaf ons steiger op de Neeltje-Jans en schutten door de Roompotsluis of we vertrekken richting het Nationaal Park Oosterschelde. Wanneer we op de visgronden aankomen laten we het anker zakken en begint het avontuur pas echt! Het avontuur vertaalt zich naar 3 activiteiten. Vang, bereid en eet!

1

De lekkerste vis van(g) je zelf!

We zijn op de visgronden aangekomen waar we voor anker gaan. Hier beginnen we de eerste activiteit ‘de lekkerste vis van(g) je zelf’. Met de hengel in de aanslag gaan jullie je best doen om zelf vis te vangen! Heb jij nog nooit een hengel vast gehad? Maak je geen zorgen, je wordt begeleid door onze ervaren bemanningsleden.

2

Daar horen we beet, bereid je vis voor!

De eerste vis wordt gevangen en dat vieren we! Aan boord van ons schip geldt de regel dat bij de eerste vis die aan boord komt de schipper een rondje Schippersbitter geeft om te proosten op de vangst! Jullie vissen tot de scheepshoorn klinkt en “einde visserij” wordt ingeluid. Hierna maken jullie met behulp van de bemanning de vis zelf schoon, als voorbereiding op de lekkerste activiteit!

3

Eet smakelijk vis uit 't vuistje!

Het avontuur zit er bijna op. Jullie hebben zelf vis mogen vangen en vervolgens (als je het nog niet kon) geleerd hoe je de gevangen vis schoon moet maken. We gaan de vis nu bakken, om jou samen met je gezelschap te laten genieten van de verse vangst. Kortom, gebakken vis zo uit ‘t vuisje!

Wat krijgen jullie tijdens het zout water avontuur?

Jullie kunnen gratis parkeren in de nabijheid van de schepen. Vervolgens worden jullie welkom geheten met koffie en thee en een scheepsbeschuit. Tijdens de rondvaart worden jullie voorzien van koffie, thee, frisdrank en zoals je hebt kunnen lezen een rondje schippersbitter. Als lunch hebben krijgen jullie de soep van de dag met twee broodjes.

Er wordt gezorgd voor hengels en visaas en er zijn 20 verrekijkers aan boord die jullie mogen gebruiken. We laten iedereen natuurlijk ook het gehele schip zien tijdens onze rondleiding!

Veelgestelde vragen

Als er niks of weinig gevangen wordt, kunnen de workshops 2 en 3 dan doorgaan ?

Er is geen vangstgarantie. Je bent altijd afhankelijk van de natuur. Maar er word altijd wel iets gevangen! Is de vangst wat minder dan zullen we ervoor zorgen dat workshop 3 ruimschoots kan doorgaan.

Is eten en drinken inbegrepen?

Bij het concept zout water avontuur hoort natuurlijk ‘vis uit ’t vuistje’. Daarnaast worden jullie ’s ochtends ontvangen met koffie en thee en scheepsbeschuit. Tijdens de vaart is er koffie, thee en frisdrank beschikbaar en voor de lunch is er soep van de dag en 2 broodjes per persoon. Het is niet toegestaan om zelf alcoholische dranken mee te nemen. Wat er in de bar / kombuis geschonken wordt is gereguleerd.

De schipper schenkt een rondje Schipperbitter bij de eerst gevangen vis, op zijn kosten!

Kan onze voorkeursrondvaart altijd doorgaan?

Nee, hiervoor zijn we afhankelijk van de windkracht en de windrichting, het getij en de stroming. Optie 1 en 2, Walvisstaart en Domburgse Rassen, zijn allebei windgevoelig. Gelukkig wordt er altijd dicht onder de kust gevaren, waardoor we niet te maken hebben met de golven zoals die op open zee zijn. Bij twijfel kan optie 3 altijd doorgaan. De beslissing wordt voor de afvaart gemaakt.

Moeten we zelf voor hengels en aas zorgen?

Nee, Zout Water Avontuur verzorgt vishengels en aas. Behalve een goed humeur (en misschien warme kleding en een telefoon) hoef je niets mee te nemen!

Met hoeveel personen kunnen we maximaal mee?

Zout Water Avontuur is er voor groepen van 10 tot 70 personen. Een lekker en leerzaam uitje voor o.a. vriendengroepen, sportclubs en bedrijven.

Reserveren?

info@zoutwateravontuur.nl

Ligplaats “Maatje” Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder